Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Ceza Davalarında Sıklıkla Hata Yapılan Konular

Ceza Davalarında Sıklıkla Hata Yapılan Konular



Sayfa Sayısı
:  
1229
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2019
ISBN NO
:  
9786053007296

854,00 TL









KİTAP HAKKINDA
Yargıtay tetkik hâkimliği görevine atandıktan sonra derlediğim içtihatları ve aldığım notları tüm hukukçularla paylaşma arzusundan kaynaklı, yoğun ve yorucu bir çalışma temposundan sonra sizlerle buluşturmam akabinde gösterilen teveccühle ilk baskısı sona eren eserin ikinci baskısını sunmanın kıvanç ve mutluluğunu yaşıyorum.

Eserde, uygulamada sıklıkla hata yapılan konulardan kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlar, erteleme, güvenlik tedbiri olarak belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma, tekerrür, zamanaşımı, şikâyet, hükmün açıklanmasının geri bırakılması, kamu davasına katılma ve vekâlet ücreti konuları öğreti ve Yargıtay’ın konuya ilişkin uygulaması çerçevesinde ele alınarak işlenmiştir. Uygulama hatalarının elbette bu konularla sınırlı olmadığı hepimizin malumudur. Ancak, eserin hacmi itibariyle konuların bu şekilde sınırlandırılması zaruret arz etmiştir.

Yargıtay Ceza Dairelerinin ve Ceza Genel Kurulu’nun konuya ilişkin içtihatlarının bir kısmı, konuların anlatımı s ırasında verilmiş, bölüm sonlarında ise Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun içtihatlarına özet olarak yer verilmiş, farklı konuları ilgilendiren Yargıtay Ceza Genel Kurulu kararları ve Daire kararları, mükerrer olmaması bakımından ilgili konulardan biri kapsamında sunulmuştur. Eserin hacmi nedeniyle Yargıtay içtihatlarının büyük bir bölümü ve Yargıtay Ceza Genel Kurulu kararlarının geniş metni esere ekli CD içerisinde sunulmuştur.