Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

Açıklamalı - İçtihatlı Gayrimenkul Alım Satımı ile Kira Gelirlerinin Vergilendirilmesi

Açıklamalı - İçtihatlı Gayrimenkul Alım Satımı ile Kira Gelirlerinin Vergilendirilmesi



Sayfa Sayısı
:  
426
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2020
ISBN NO
:  
9786053009795

600,00 TL










Vergi kavramı; devletin, kamu giderlerini karşılamak üzere egemenlik gücüne dayalı biçimde, zora dayanarak tek taraflı olarak belirlediği somut bir şekilde karşılığı olmayan parasal ödemeleri ifade etmektedir.1 Öte yandan devletin, enflasyonist etkisi olmayan asli ve en sağlıklı gelirleri de vergiden elde edilen gelirlerden oluşmaktadır.


 


Gelir Vergisi Yasası ve diğer yasalar; halkın ortak norm ve değerleri dikkate alınarak, hukuksal süreçlerden geçirilmiş, yasalaştırılmış pozitif bilimler ışığında bazı durumlarda halkın ihtiyaçlarına göre çeşitli bakımlardan değişime uğramış, günümüze kadar gelmiştir. Yetişmiş bireylerin ülkemizde katma değeri yüksek ürünler üretip, refah ve huzurumuzu daha da arttırabileceğinin önemini anlamak ve bu konuyu her platformda dile getirmek bizlerin asli görevidir. Örneğin ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği “İstikbal Göklerdedir” söylemi bu düşüncelerimizi pekiştirmektedir.


 


Mali mevzuatın uygulanabilirliği açısından mükelleflerimizin mükellefiyetle ilgili iş ve işlemlerinin gönüllü bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanması ve bu durumun vergi yöntemi olarak benimsenmesi sonucunda verginin tabana yayılması daha da kolaylaştıracaktır.


 


Ülkemizin kalkınması, kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması ve de en önemlisi Vergilendirilmiş kazancın kutsal sayılması bakımından ülkemizde yaşayan her bireyin vergiye gönüllü olarak katılımlarının sağlaması için yapılan bu çalışma ile vatandaşlarımızın vergilerini eksiksiz ve doğru bir şekilde beyan etmeleri ile diğer mükellefler açısından oluşacak haksız rekabetin de önüne geçilecektir.


 


Bundan sonra asıl yapılması gereken, gelirin ve gelir unsurlarının internet ve çağımız teknolojileri karşısında nasıl ve ne şekilde vergilendirileceğidir.


 


Bu eserin hazırlanmasının temel amacı, gayrimenkul alım-satımı s ırasında vergisel yükümlülüklerin eksiksiz yerine getirilmesi, oluşabilecek sorunların önüne geçilmesi ve aynı zamanda işlemlerin kolaylaştırılmasının sağlanması ile geleceğe yönelik bir planlama oluşturulmasıdır. Çalışmamızda gayrimenkul alım-satımı sırasında karşılaşılabilecek sorunlarla ilgili özellik arz eden konulara değinilmiştir. Ayrıca, gayrimenkullerin elden çıkarılmasında vergisel sorumluluklar, değer artış kazancının beyanı, gayrimenkul alım-satımında tapu harcı ve gayrimenkul alım satımında özellik arz eden diğer durumlara da yer verilmektedir.


 


 


Türk Vergi Hukukunda Gelir Vergisi Kanunu içinde yer alan gayrimenkul satış kazançlarının vergilendirilmesi ve gelirin unsurları başlığı altında yedinci madde olarak yer alan bu konu başlığı ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmiş ve yorumlamaya tabi tutulmuştur. Çalışmamızda özellikle gayrimenkul alım-satımı ve kira gelirleri ile ilgili en fazla işlem gören kanun maddeleri detaylı olarak analiz edilmiş olup, bu maddeler üzerinde örneklemeler yapılarak açıklanmıştır. Ayrıca okuyucularımıza artı bir değer katması amaçlanmıştır. Bunun dışında kanun maddelerine ait ilgili tebliğ, Danıştay kararları ve bakanlar kurulu kararlarına da yer verilmiş olup, sistematik ve pratik bir kullanım amaçlanarak okuyuculara daha faydalı olacağı düşünülmüştür.