Vedat Kitapçılık
Kargo Gönderim Saatleri;
Hafta İçi Saat 16:00 'ya kadar
Cumartesi Saat 11:00 'e kadar
Kartlarına Taksit
Seçeneklerimiz Vardır!
Banka Hesap Bilgilerimiz
Destek
HATTI
0212
240 12 54
240 12 58
Favori
Listenizde
Ürün Yok!
Sepetinizde
Ürün Yok!
Yeni Çıkan Yayınlar:      Mart (135)      Şubat (116)      Ocak (139)      Aralık (134)

6502 Sayılı Kanun Kapsamında Otomotiv Hukuku

6502 Sayılı Kanun Kapsamında Otomotiv Hukuku



Sayfa Sayısı
:  
492
Kitap Ölçüleri
:  
16*24
Basım Yılı
:  
2017
ISBN NO
:  
9786058441811

2.000,00 TL











Otomotiv sektörüne ilişkin güncel Yargıtay içtihatlarını derleyen “Otomotiv Hukuku” isimli kitabımızın bu kadar kısa süre içinde ikinci baskıya girmesini beklemiyorduk. Hukukçulara erişim kolaylığı sağlama gayemiz gerçekleşmiş ki, ikinci baskıyı görme imkânına kavuştuk. Gerçekten tasnif kısmına layık olduğu emeği sarf etmiştik.


Otomotiv sektörünün Türkiye ekonomisindeki yeri yadsınamaz önemi haizdir. Türkiye, 2014 yılından itibaren, gerek ihracatta, gerek ithalatta, daralmaya yönelik yapısal ekonomik politikalar sergileyerek, neticede dış ticaret açığını azaltma hedefine nail olmaktadır. Süjelerinde şirket bazından öznel değişikler hasıl olsa da, anılan daralmaya boyun eğmeyerek nesnel ilerlemesini sürdürmeyi başaran az sayıda sektörden biri de otomotivdir. Türk otomotiv sektörünün uluslararası boyutta söz sahibi olduğu asla söylenemez. Ancak varlığını ve yükselişini, gerek dünya, gerek Avrupa Birliği bazında koruduğu gerçek bilgidir. Tabi ki, bu bilgi, hem tüketici hukuku, hem de ticaret hukuku kaynaklı ihtilafların doğacağına işarettir. Böylesine ihtilafların hallinde, bu derlemeden yardım alınıyor olması sevindiricidir.


Aslında hem teorik, hem de pratik bağlamda, hukuk “bir”dir. Otomobile, inşaata, madene, uzaya ve benzer konulara, “hukuk” tamlayanın eklenmesi, elbette yapaydır; sadece çalışma ve uzmanlaşma kolaylığı sağlamak amacıyladır. Diğer taraftan, böylesine parçadan bütüne yönelen inceleme metodu, hukukçu olmayan kişileri de cezbetmektedir.


 


Hukukçu olmayan kişilere anlayabildikleri oranda hukukî bilgi aktarmak, uzun vadede sosyal fayda üretebilir. Hukukun herkese adaletle uygulanması, özellikle hukukçulara ütopik gelebilir. Oysa hukukî bilgilerin hukukçu olmayanlara da iletilmesi, ilk etapta gereğinden fazla toplumsal sorgulamaya sebep olsa da, son kertede anılan ütopyanın gerçekleşmesine hizmet edebilir. Bu bakış açısında, övgü dolu mesajlarından ötürü, hukukçu olmayan sektör çalışanlarına teşekkür ederiz.